A nagy melegben jól jöhet egy kis lehűlés, amiben a menta a legjobb partner tud lenni. Készítsd el ezt a levest délelőtt, hogy mire hazaérsz az R320 Fit&Art valamelyik órájáról kihűljön. A recept Kurdi Beáta étkezési tanácsadó konyhájából való. Ezt az ételt diéta mellett is nyugodtan fogyaszthatod, ugyanis egy adag leves (kb. 240 gramm) körülbelül 280 kalóriát, 10 gramm zsírt és 40 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Hozzávalók
- 4 csésze friss vagy fagyasztott borsó,
- 1 közepes hagyma, apróra vágva,
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva,
- 4 csésze zöldségalaplé,
- 1/2 csésze kókusztej,
- 1 csokor friss menta, aprítva,
- Só és bors ízlés szerint,
- 2 evőkanál olívaolaj.
Mentás borsóleves elkészítése
Hevítsd fel az olívaolajat egy lábosban, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és párold, amíg áttetszővé válik. Add hozzá a borsót és az alaplevet, majd forrald fel. Főzd 10 percig, majd vedd le a tűzről. Keverd bele a kókusztejet és a friss mentát. Turmixold simára, majd tálald hűtve vagy melegen.
Ha elkészítetted, akkor mindenképpen mutasd meg nekünk! Töltsd fel a képet Instagram vagy Facebook oldaladra és jelölt meg rajta az R320 Fit&Art oldalát (@r320fit). További receptekért pedig látogass el az R320 Fit&Art online magazinoldalára. Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: itt, Kiemelt kép forrása: Canva Julia Metkalova