A legjobb hideg paradicsomleves vagyis a Gazpacho receptje

A Hideg paradicsom gazpacho egy frissítő és tápláló leves, amely tökéletes választás lehet a diétázók számára. Kalóriadús, de ugyanakkor alacsony zsírtartalmú, teljes kiőrlésű kenyérrel tálalva kiváló rostforrás is lehet. A levesben található zöldségek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, amelyek támogatják az általános egészséget. A recept Kurdi Beáta étkezési tanácsadó konyhájából való. Egy adag leves (kb. 240 ml) körülbelül 150 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

  • 5 nagy paradicsom, felkockázva
  • 1 uborka, hámozva és felkockázva
  • 1 piros paprika, felkockázva
  • 1 kis hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • Só és bors ízlés szerint
  • 2 csésze hideg víz
  • Friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz

Hideg paradicsomleves – Gazpacho elkészítése

Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold simára.

Hűtsd legalább 2 órán át a hűtőben.

Tálald friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

A hideg paradicsomleves természetesen zsírszegény, de zsírosabbá tehető olívaolajjal vagy tejföllel. A levesben található paradicsom és paprika jó rostforrás. A rost segít az emésztési folyamatban és a teltségérzet fenntartásában. A leves likopinban, C-vitaminban, káliumban és magnéziumban gazdag. Ezek a tápanyagok fontosak az általános egészséghez. A leves tökéletes választás forró nyári napokon.

Ha elkészítetted, akkor mindenképpen mutasd meg nekünk! Töltsd fel a képet Instagram vagy Facebook oldaladra és jelölt meg rajta az R320 Fit&Art oldalát (@r320fit). További receptekért pedig látogass el az R320 Fit&Art online magazinoldalára. Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: itt, Kiemelt kép forrása: Canva – Getty Images by nndanko

Ha tetszett oszd meg másokkal is:

A cikk tartalmából

Neked írtuk!

Ezeket olvastad már?

Várj! Ne menj még!

Iratkozz fel a rendszeres motivációért!